Μαριλένα Γυφτέα
Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας

Επίσκεψη σε Κάμπο, Σταυροπήγιο, Καρδαμύλη, Στούπα και Αγ. Νικόλαο

16/05/2023

Η Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία Μαριλένα Γυφτέα επισκέφθηκε τον Κάμπο, το Σταυροπήγιο, την Καρδαμύλη, τη Στούπα και τον Αγ. Νικόλαο. Στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης, στην Καρδαμύλη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιαννημάρα αλλά και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, με κυρίαρχα θέματα υποδομών, τουρισμού και πρωτογενούς τομέα αλλά και βελτίωσης της καθημερινότητας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα που επιβάλλεται να δρομολογηθούν όσο αφορά την έλλειψη ικανής ποσότητας υδάτων αλλά και της ποιότητας του δικτύου νερού, των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, την υγειονομική κάλυψη της περιοχής αλλά και των περαιτέρω χρηματοδοτικών εργαλείων που πρέπει να προκηρυχθούν όπως η ΟΧΕ Μάνης, με στόχο την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και των ορεινών κοινοτήτων.

Ακολούθως, συναντήθηκε με παραγωγούς ελαιολάδου, μεταποιητικές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα και καταστήματα της περιοχής, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ άλλων για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν σε θέματα καθημερινότητας, την έλλειψη προσωπικού ειδικά για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, έτσι ώστε να υπάρξει ανάδειξη των τυποποιημένων αγροδιατροφικών προϊόντων της Μάνης, αλλά και προσέλκυση επισκεπτών και στις ορεινές περιοχές.

Από τη πλευρά της η κα Γυφτέα υπογράμμισε πως αποτελεί προτεραιότητα η δρομολόγηση λύσεων όσο αφορά θέματα υποδομών, τα οποία μεγιστοποιούνται κατά την τουριστική περίοδο, σημείωσε πως θέματα καθημερινότητας, βελτίωσης και ασφάλειας της ζωής των πολιτών, ανάδειξης του αγροδιατροφικού, τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής είναι μείζονος σημασίας, όπως και η δημιουργία συνθηκών που θα συμβάλουν στη μείωση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, με βασικό στόχο οι νέοι και οι νέες της περιοχής να μείνουν στον πανέμορφο τόπο τους και να τον αναπτύξουν περαιτέρω.