Μαριλένα Γυφτέα
Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα, με γονείς τους Δημήτρη Γυφτέα και Ελένη Γεωργακοπούλου και έχω άλλα δυο αδέρφια, τον Ανδρέα και τον Παναγιώτη.

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Οι μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (MSc) ολοκληρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Επίσης, είμαι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Επί σειρά ετών έχω εργαστεί ως δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο και τηλεόραση αλλά και ως άνθρωπος του τουρισμού και της εστίασης. Από το 2016 και μετά, δραστηριοποιούμαι περαιτέρω ως Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνιακής Πολιτικής σε προεκλογικές καμπάνιες αλλά και σε καμπάνιες εταιριών διαφόρων ειδικοτήτων.

Όσο αφορά την εκπαιδευτική μου δραστηριότητα, πραγματοποιώ σεμινάρια επικοινωνίας σε φορείς, επιχειρήσεις κτλ ενώ είμαι και εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε ΙΕΚ, στα μαθήματα δημοσιογραφίας, επικοινωνίας και social media.

Είμαι εκπαιδευμένη εθελόντρια του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας.