Μαριλένα Γυφτέα
Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας

Επίσκεψη σε Κυπαρίσσια, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

11/05/2023

Η Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας Μαριλένα Γυφτέα επισκέφθηκε την Κυπαρίσσια, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη.Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με κυρίαρχα θέματα υποδομών, πρωτογενή τομέα και βελτίωσης της καθημερινότητας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε παραγωγούς, μεταποιητικές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα και καταστήματα της περιοχής, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ άλλων για τη δυναμική των θερμοκηπιακών και των υπαίθρων κηπευτικών καλλιεργειών, την σύγχρονη ελαιοκαλλιέργεια, δράσεις ενδυνάμωσης της αγροτικής παραγωγής, την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της ενεργειακής κρίσης και της έλλειψης εργατών γης, αλλά και ζητήματα ανάπτυξης εμπορικής και τουριστικής. Παραγωγοί, επιχειρηματίες και Εμπορικοί Σύλλογοι, αλλά και απλοί πολίτες τόνισαν την ανάγκη επίσπευσης των μελετών για το δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η κατασκευή του, την αξιοποίηση του Λιμανιού της Κυπαρισσίας, αλλά και τη περαιτέρω χρηματοδότηση δράσεων όπως το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας (Open Mall) και ως προς τη δυνατότητα μεγιστοποίησης της περιοχής παρέμβασης στη Κυπαρισσία και προς την χρηματοδότηση των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων.

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας κα. Γεωργία Χριστοδούλου για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, προσέλκυσης επισκεπτών, αλλά και πρόσβαση των μικρών οικογενειακών τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η κα. Γυφτέα υπογράμμισε πως αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τη Μεσσηνία η κατασκευή του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενέταξε πάλι στη σύμβαση παραχώρησης το τμήμα αυτό της Ολυμπίας Οδού και ταυτόχρονα ανέθεσε στο παραχωρησιούχο τη σύνταξη της νέας μελέτης για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό, που πρέπει να ακολουθήσει νέα χάραξη εξαιτίας της απαγορευτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη για δημιουργία συνθηκών που θα συμβάλουν στη μείωση του προβλήματος της έλλειψης εργατών, αλλά και προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης ειδικά για νέους αγρότες. Επιπροσθέτως σημείωσε πως θέματα καθημερινότητας, βελτίωσης της ζωής των πολιτών (π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις) και ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής θα είναι σε άμεση προτεραιότητα με στόχο οι νέοι και οι νέες της περιοχής να μείνουν στο τόπο τους και να τον αναπτύξουν.