Μαριλένα Γυφτέα
Υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας

Επίσκεψη στο Δήμο Οιχαλίας

05/05/2023

Η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας Μαριλένα Γυφτέα επισκέφθηκε τον Δήμο Οιχαλίας όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Δήμαρχο κα. Γιώτα Γεωργακοπούλου και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Οιχαλίας Βασίλη Ηλιόπουλο.

Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με κυρίαρχα αυτά των υποδομών και του πρωτογενούς τομέα. Έγινε αναφορά σε περαιτέρω μέτρα στήριξης που χρειάζεται να ληφθούν για τους αγρότες και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις λόγω των πυρκαγιών και της απώλειας φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, αλλά και προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης ειδικά για τους νέους αγρότες της περιοχής.

Περαιτέρω, η κα. Δήμαρχος τόνισε το αίτημα για απευθείας σύνδεση του Μελιγαλά με τον αυτοκινητόδρομο, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερη σύνδεση με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας, αλλά και μουσειακή ανάδειξη της γενέτειρας κατοικίας της Μαρίας Κάλλας.

Από τη πλευρά της η κα Μαριλένα Γυφτέα τόνισε τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο Δήμος Οιχαλίας από τη διεκδίκηση και αξιοποίηση των προγραμμάτων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης καθώς ο δήμος Οιχαλίας είναι εντός του Σχεδίου Απολιγνιτοποίησης και τις ευκαιρίες προσέλκυσης υγιών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάταση του τόπου, μέσω και της αναβάθμισης της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά.

Τέλος, επισκέφθηκε καταστήματα και γειτονιές της περιοχής, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους θέματα καθημερινότητας που τους απασχολούν, τις προτάσεις και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση και επίλυση αυτών.